سیمرغ

خودشناسی، انسان شناسی، ارتباط با خدا، عرفان، روانشناسی

سیمرغ

خودشناسی، انسان شناسی، ارتباط با خدا، عرفان، روانشناسی

مشخصات بلاگ
سیمرغ

هر ثانیه یک لحظه بی همتاست. دنبال لحظه های فوق العاده گشتن اتلاف وقت است

طلسم تصا

شنبه, ۳ مرداد ۱۳۹۴، ۰۱:۴۹ ب.ظ

رعایت طلسم تصا

( تواضع، صداقت، ادب )


 ما می دانیم که تقریباً تمام انسانها، چه پیر، چه جوان، چه بچه و بزرگ، احتیاج مُبرم دارند به اینکه مورد مهروتصویب واحترام انسان های دیگر قرار گیرند.

با کمی دقت متوجه می شویم درحدود نود درصد از خوشی ها و ناخوشی ها، خوبی ها و بدی ها، رنج ها و لذت هایی که در زندگی نصیب ما می شود - مستقیم و غیرمستقیم - ازرفتاروگفتاروپندارهمنوعان ماست. پس به ناچارما ازخیلی کودکی خودبه خود،می آموزیم و به این فکر خو می گیریم که در تمام عمر، مهم ترین کار ما باید جلب مهرصادقانه و احترام و تصویب معقول و منطقی آدم ها باشد.

موضوع بسیار مهم دیگری که احتیاج ما را به آدم ها مُبرم تر می سازد، این است که هیچ چیز به قدر مهر اصیل و احترام انسان ها، قادر نیست اعتماد به نفس و رضایت از خود را در شخص ما تقویت کند. و این ثابت شده است که اعتماد به نفس و رضایت از خود، دو تا از مهم ترین و ضروری ترین ویتامین های روح بشر است که بدون آن ها سلامت روح ما سخت در معرض خطر قرار می گیرد. 

    طلسم تصا

«تصا» مرکب از سه حرف ت و ص و الف است.

 « ت » نماینده تواضع است. یکی از دردناک ترین و رنج آورترین احساسات بشری، احساس تحقیر شدن است. تنها چیزی که بیش ازهمه جلوی زخم دردناک تحقیرومصیبت های متعاقب آن را می گیرد، تواضع صادقانه و اصیل است و بس.غرض از تواضع، ر رفتار و گفتاری است که طرف مقابل احساس نکند که ما می خواهیم به نحوی برتری و بهتری و عالی تری خود را به او اثبات کنیم.

 « ص » نماینده صداقت است. صداقت، جلب مهر و اعتماد و سمپاتی می کند. راستی و درستی یکی از افزارهای فوق العاده مهم و مؤثر جلب محبت و اعتماد و دوستی و همکاری اشخاص است. در جوامع بشری امروزی که دروغ و فریب ، تملق و چاپلوسی بسیارزیاد دیده می شود هر کس مختصری صداقت نشان دهد، فوراً اعتماد و احترام زیادی در تشنگان صداقت ندیده ایجاد می کند.

 « الف » نماینده ادب است. معنای متداول ادب، رعایت آداب و رسوم و سنن مرسوم در جامعه است. اما ادب از دیدگاه ما عبارت از این است که رفتار و گفتار و پندار شما حتی المقدور به کسی آزار و شری نرسانده، بلکه به عکس، هرچه بیشتر در این جهت باشد که طرف مقابل را آدمی بهتر و خوش تر و نیرومند تر سازد - یا چیز تازه و مفیدی به او بیاموزد، یا او را نسبت به خود و انسان ها، در ضمن واقع بینی، خوش بین تر و سازگارتر و مهربان تر نماید.

 ما در این جا بهتر دیدیم که تمام گفتارها، یعنی آن چه از دهان بیرون می آید را به دو قسمت مشخص تقسیم کنیم:(1) گفتار قهرآمیز و (2) گفتار مهرآمیز

 تمام بیانات قهرآمیز که موجب دلخوری و دشمنی و دیگران از ما می شود، در« سه میم منفی » مشخص نموده ایم که عبارتند از: ملامت، مخالفت و مچ گیری.

و تمام بیانات مهرانگیزدر« سه میم مثبت » که به ایجاد احساس مهم، محترم و محبوب، مفید و موردنیاز در دیگران منتهی می شود.

آن چه از توضیحات بالا بر می آید این است که در موقع مکالمه، مخاطب و مصاحب شما، از هیچ یک ازرفتاروگفتار شما، نه احساس ملامت کند، نه احساس مخالفت و نه مچ گیری. اما در قسمت سه میم مثبت، آن چه مخاطب و مصاحب شما باید از رفتار و گفتار شما احساس کند، درست برعکس سه میم منفی است.یعنی رفتار و گفتارتان ضمن رعایت ادب باید طوری باشد که مخاطب اولاً احساس کند در نظر شما مهم و محترم است. ثانیاً احساس کند که محبوب و دوست داشتنی است و ثالثاً احساس کند که مفید و مورد نیاز است. نکته مهم این است که ذره ای ریا و تصنع نباید در رفتار و گفتارتان وجود داشته باشد. به عبارت دیگر احساس شما در تمام موارد باید اصیل و صادقانه و خالصانه و حتی المقدور بدون چشم داشت پاداش باشد.

تمرین مستمر و روزانه «تصا» - تواضع و صداقت و ادب - دو فایده بزرگ دارد:

فایده اول : در مدت کمی خواهید دید که در برخورد و تماس با اشخاص، تقریباً تمام کسانی که در اشعه جادویی «طلسم تصا»ی شما قرار گرفته اند یعنی مشمول رفتار متواضع و صادق و مؤدب شما شده اند، کم و بیش دوست و مجذوب و یارشما خواهند گردید.

فایده دوم : در این مسیر شما خودبه خود متوجه مقدار زیادی از ضعف ها و نقاىٔص خود می شوید و درصدد اصلاح آن ها بر می آیید و ضمناً از پیش داوری های اشتباه که درباره خود و دیگران داشته اید، بهتر آگاه می شوید و به برکت « طلسم تصا » قادر خواهید شد بدون زحمت از مقدار زیادی از نقاىٔص و عادات بد خود کاسته و بر محبوبیت و احترام خود بیفزایید.

ب.د

  • گروه سیمرغ

نظرات  (۳)

ممنون خوشا بحال افرادی که این صفتها را دارند چون نه تنها خودشان ارامش دارند بلکه باعث ارامش دیگران هم میشوند

سلام ممنون بهاره جونم که با عشق این مطالب رو تایپ میکنی  

من مطمئنم با رعایت طلسم تصا و3میم مثبت ومنفی حوزه ی شعوری ما بسیار تغییر میکند ودیگران به راحتی این را حس میکنند

 

  • سهیلا محمدخانلو
  • سلام و خسته نباشید بابت زحمتهایی که میکشید تا ما به آرامش برسیم و ضعفها و نواقص اخلاقیمان را پیدا کنیم واقعا تمرین تصا خیلی خوب بود واقعا لذت بردم مخصوصا از قسمت صداقت و ادب که خیلی مهمه و من با فایده 2 خیلی موافقم که کمک میکنه تا ضهفهای اخلاقیه خودمون را بشناسیم و پیش داوری نکنیم باز هم تشکر میکنم

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی