سیمرغ

خودشناسی، انسان شناسی، ارتباط با خدا، عرفان، روانشناسی

سیمرغ

خودشناسی، انسان شناسی، ارتباط با خدا، عرفان، روانشناسی

مشخصات بلاگ
سیمرغ

هر ثانیه یک لحظه بی همتاست. دنبال لحظه های فوق العاده گشتن اتلاف وقت است

تولرانس

يكشنبه, ۲۱ تیر ۱۳۹۴، ۰۴:۵۲ ب.ظ

داشتن تولرانس و درک و عفو دیگران


«تولرانس» به مفهوم، تحمل واقعه یا گفتار و رفتاری است که خلاف میل شماست و نشان دادن واکنش معقول و متناسب، به اضافه حلم و بردباری و عفو و مخصوصاً قبول و درک دیگران تؤام با تساهل.

 تولرانس را ما به این منظوربه همان فرانسه اش به کار می بریم و معادل فارسی آن را در نظر نمی گیریم چون فارسی آن معنی و مفهوم وسیع آن را نمی رساند. همان طور که می دانید، آدم ناخوش بخت، داىٔم در دلش رنجش های نابخشوده دارد و از خودش و دیگران ناراضی است. احساس اجحاف دارد و میل زدن و تنبیه و تلافی و انتقام جویی دارد. به همین دلایل نمی تواند تساهل داشته باشد و کسی را کاملاً ببخشد یا عفو کند. در حالی که خوشبختی انسان درست بسته به این است که در دلش چقدر قدرت عفو و درک دیگران وجود داشته باشد... به عبارت دیگر، خوشبختی درست بسته به مقداررضایتی است که انسان در طی روز از خودش دارد، به مقدار رضایتی که از دیگران در دلش احساس می کند.و به مقدار محبتی که نسبت به خود دارد و به مقدار محبتی که به دیگران احساس می کند... و ایجاد این احساس خوشبختی، با قبول انسان ها همان طوری که هستند نه آن طوری که ما می خواهیم باشند، مُیَسر می شود.

چرا داشتن تولرانس در زندگی لازم است؟

همه ما در زندگی روزانه مان، کم وبیش با موارد ومسایلی برخورد می کنیم که بر خلاف میل ماست.واکنش خود به خودی و طبیعی اکثر مردم معمولاً از اظهار نارضایتی شروع می شود.
 و در بعضی ها به ابراز خشم و پرخاش و بددهنی و نهایتاً عناد و میل انتقام جویی و تلافی می انجامد. و همان طور که می دانید با نشان دادن هر واکنش منفی و ابراز هر خشم یا پرخاش (چون هر عملی، انگیزه ای را که محرک آن عمل است تقویت می کند) نتیجتاً خشمگین تر شده و بیشتر پرخاش می کنیم. به این ترتیب جسم و روحمان آلوده به سمّ رنجش و عناد شده و بیشتر عصبانی می شویم.
 «هر فکری، افکار نزدیک به خود را می جوید و با خود رو می آورد». بنابراین هر فکر بد و ناجور، فکر بد و ناجوردیگری رابه دنبال می آورد، و به این طریق پس از مدتی، جز زشتی و پلیدی در اطراف خودتان نمی بینید، و جسماً و روحاً خسته شده، انرژیتان تحلیل می رود، روابط انسانی تان تخریب می شود و متأسفانه مستعد ابتلاء به امراض مختلف جسمی و روحی حاد و مخصوصاً امراض روان تنی می گردید.
تولرانس، یعنی تساهل در برخورد با وقایع و رفتار و گفتاری که خلاف میل شماست، و تحت تأثیر عکس العمل بد آن ها قرار نگرفتن (با درک و قبول آن ها همان طوری که هستند) و نشان دادن واکنش مناسب با موضوع، و مخصوصاً چاره اندیشی، بدون تحمل فشار. در حالی که اگر در ذهن شما«تولرانس» فقط به معنی تحمل شدید و توأم با فشار وقایع و واکنش های دیگران باشد، نه تنها احساس اجحاف در شما ایجاد می کند، بلکه تحمل توأم با سکوت و واپس زدن خشم و ناراحتی، می تواند علاوه بر ایجاد نفرت و کینه در روحیه، بر جسم شما نیز اثر گذارد. نکته ی مهمی که در اینجا تذکرش لازم است این است که عده ای از روانشناسان، به حق، معتقدند که علت اصلی بروز ناراحتی های روانی در نتیجه بدی روابط انسانی است. یعنی رابطه ی ما با خودمان و رابطه ی ما با دیگران.
با تمرین تولرانس، شما می توانید در مواجهه با یک واقعه واحد (که ممکن است در دیگری با واکنش خشم همراه باشد) خونسرد و آرام بمانید. یعنی به تدریج مغزتان فرمان متناسب و صحیحی را که با تمرین تولرانس به آن دادهاید، اجرا میکند. آدمی که عادت به تولرانس داشته باشد، آدمی است روحاً باوقار، دوست داشتنی،محبوب،با عفو، حلیم، مسلط برخود...وخوشبخت.
پس از همین امروز شروع کنید. وقایعی راکه درروز برخلاف میل تان بوده و توانسته اید (بدون احساس اجحاف) بر خود مسلط شده و با چاره جویی صحیح و با درک طرف، او را ببخشید یادداشت کنید، و با خواندن آن موارد و مخصوصاً با یادآوری احساس رضایت حاصل از آن، فوایدی را که از این تولرانس به دست آورده اید، مرور و در خود تحکیم کنید... آن وقت به تدریج می بینید که دقایق بیشتری از ساعات روز را به خوشی و لذت بردن از زندگی و دوست داشتن اطرا فیان تان خواهید گذراند.

ب.د
  • گروه سیمرغ

نظرات  (۱۱)

we like to honor several other wowed-ridl-web sites around the web, even when they aren?t linked to us, by linking to them. Below are some webpages worth checking out
از نظرات دوستان بسیار لذت بردم .منم با همه دوستان هم عقیده هستم.
  • مرضیه اصلاحچی
  • با داشتن تولرانس از مطلق گرایی دور میشویم ودر رابطه با دیگران از انعطاف بیشتری برخوردار میشویم
    سعى میکنم هر کسى را همانطور که هست بپذیرم و تکنیک محبت ورزى و بخشندگى را در بیشترین حد انجام دهم و عشق بدهم و عشق بگیرم
    سلام
    باید سعی کنیم آدم هارو همون جوری که هستن دوس داشته باشیم تفاوت انسان ها واقعا قشنگه 
    وجود هر انسانی قابل احترامه قبول تفاوتها باعث ایجاد روابط سالم میشه
    ما هر کدوم یه معجزه اییم معجزه ی خالقی بزرگ که اشرف مخلوقاتش رو متفاوت از همدیگه آفرید تا این تفاوت ها باعث شناخت بیشتر و بهتر ما از همدیگه باشه
    با آرزوی بهترین ها برای همه دوستان
  • زرنگار گنجی
  • سلام  اگر خودشناسی کرده باشیم مردم را همانطور که هستن میپذیرم ومی بخشم که بخشیده شوم ودر ارامش زندگی کنم
    سلام بنطر من بخشیدن و عفو دیگران لطفی است که درحق خود میکنیم چون به آرامش میرسیم 


  • اعظم هاشمی
  • سلام تولرانس یک کلمه فرانسوی است که همانطور که در موردش نوشته شده به فارسی نمیتوان دقیق معنی کرد راستش من همیشه فکر میکردم تولرانس به فارسی یعنی  دو بخش کاملا مساوی ولی با مطالعه این مقاله پی بردم که به معنای بخشش بیشتر به معنای دوست داشتن بیشتر به معنای دید بهتر وخلاصه به معنای آرامش بیشتر که البته من همیشه سعی کردم که همه را دوست داشته باشم واز هرکسی به اندازة خودش توقع داشته باشم وهمه را همانطور که هستن ببینم ویاد گرفتم که در ترازوی تولرانس کفه بخشش وبزرگواری و مهربونی وبی توقع بودنش سنگینتراست

    اگر ما انسانها این را قیول ذاشته باشیم که افراد از نظیز عقیده و.....با یکدیگر فرق دارند و برای اینکه بتوانند با یکدیگر ارتباط زیبایی داشته باشند شرط اصلی ان

    قبول افراد همانطور که هستند حتی اگر مورد قبول و یا پسند مانباشند نتیجه این

    دیدگاه ایجاد آرامش و رضایت برای خودمان است /

  • سهیلا محمد خانلو
  • سلا م ممنون که به ما کمک میکنید تا به ارامش برسیم من این متن را خوندم و سعی کردم ولی اعتراف میکنم که خیلی برای من سخت بود ولی واقعا دارم سعی میکنم که بتونم موفق بشوم  ولی فکر کنم خیلی زمان ببره ولی انشالله موفق خواهم شد
    خیلی تکنیک خوبیه مخصوصا تو شرایطی که من هستم .با خوندن ان تصمیم گرفتم که در زندگیم به ان عمل کنم البته از همین الان سعی خودم را میکنم امیدوارم که بتوانم.

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی