تقویت اراده (ادامه مطلب)
دوشنبه, ۸ تیر ۱۳۹۴، ۱۲:۴۳ ب.ظ
راه تقویت اراده در مقابل سختی ها...
9- بهره گیری از سرگذشت انسان های با اراده: خواندن سر گذشت انسان های با اراده عامل تعیین کننده ای در تقویت اراده است. خواندن زندگی نامه انسان های با اراده موجب می شود که آدمی در برابر عواملی که موجب ضعف اراده می شود مقاومت نموده و عامل تقویت اراده را تجربه کند مثلا یکی از عوامل موفقیت «پشتکار» است. علامه امینی (ره) صاحب کتاب ارزشمند الغدیر جهت تدوین این کتاب به کشور های مختلف سفر کرد. یکی از سفر های وی به هند حدود شش ماه طول کشید. پس از بازگشت از هند پرسیدند: هوای هندوستان چطور بود؟ وی پس از اندکی تفکر پاسخ داد: به دلیل این که همواره سرگرم مطالعه بودم نفهمیدم هوای آن جا در این مدت چگونه بود! مفسر کبیر قرآن علامه طباطبایی نمونه ای از افراد با اراده و مصمم است. او در پنج سالگی مادر و در نه سالگی پدرشان را از دست می دهند و راه معاش ایشان و برادرشان از کودکی منحصر به زمین زراعتی در قریه شادآباد تبریز بوده است. علامه طباطبایی به علت تنگدستی ناچار می شود از نجف اشرف به ایران مراجعت نمایند و ده سال در همان قریه به کشاورزی اشتغال ورزند. با این وصف ایشان با تلاش پیگیر توانست تفسیری به رشته تحریر درآورد که به جامعیت آن تفسیری یافت نمی شود. در کتاب "رمز پیروزی مردان بزرگ" از آیت الله جعفر سبحانی و "سیمای فرزانگان "از رضا مختاری داستان های زیادی از بزرگان نقل شده است.
توصیه های کاربردی برای تقویت اراده:
1- پیش از انجام هر کاری به جنبه ها و آثار مثبت و منفی آن توجه کنید زیرا با آگاهی از زیان ها یا منافع انگیزه برای ترک یا انجام کار بیشتر می شود و به طور طبیعی اراده قوی می گردد.
2- همواره سعی کنید با خواسته های نفسانی و عادت های ناپسند مبارزه کنید.
3- همواره سعی کنید عبادات خود را به طور منظم انجام دهید. حتی اگر مشغول نوشتن مطالبی باشید که فقط چند سطر یا کلمه ای از آن باقی مانده باشد یا با کسی مشغول صحبت کردن هستید آن را رها کنید و خواسته و میل درونی خود را فدای اراده ی الهی سازید. انجام عبادات به طور منظم باعث تقویت اراده می گردند.
4- همواره در مقابل سختی ها و ناملایمات زندگی (کار و تحصیل و غیره) بردبار باشید و استقامت به خرج دهید.
5- سعی کنید هرروز در وقت معینی مثلاً صبح ها دقایقی را به ورزش و نرمش اختصاص دهید.
6- نفس انسان مخصوصا جوانان به خواب صبح تمایل دارد. جهت تقویت اراده با این میل نفسانی مبارزه کنید.
7- کاری را که شروع کردید باحوصله ودقت به پایان برسانید و ازرها کردن یا سر هم بندی آن بپرهیزید.
8- با رعایت بند اول این توصیه و مشورت با دیگران در تصمیم گیری ها سرعت عمل داشته باشید. از وسواس و دودلی و امروز و فردا کردن دوری کنید.
9- فکر خود را همزمان به چند کار مشغول نکنید. سعی کنید همواره توجه شما به یک کار معطوف گردد.
10- تدبیر نظم و انظباط را در همه امور زندگی خود جاری سازید. با برنامه ریزی دقیق ومنطقی کار های خود را پیش ببرید. در برنامه ریزی جایی برای انعطاف و جایگزین کردن امور غیر قابل پیش بینی بگذارید. زمان غذا خوردن استراحت و خوابیدن مطالعه و تفریح نمودن روی برنامه داشته باشید. تجربه نشان داده افرادی که کتاب لباس یا وسایل شخصی خود را در جای منظمی نمی گذارند یا به وضع لباس و کفش و ظاهر خود توجه ندارند به تدریج در عرصه های مهم زندگی نمی توانند تصمیم جدی بگیرند. اگر چنین وصفی در شما است آن را تغییر دهید.
11- سعی کنید در همه کار ها به ویژه امور تحصیلی تمرکز حواس پیدا کنید. و از طریق تمرکز حواس اراده خود راتقویت نمایید.
ب.د
- ۹۴/۰۴/۰۸