رسیدن به آرامش ذهنی
دوشنبه, ۴ خرداد ۱۳۹۴، ۰۴:۲۵ ب.ظ
هفت راه برای رسیدن به آرامش ذهنی
هرکه هستید و هر کجا زندگی می کنید، آرامش را به زندگی خویش دعوت کنید و آن را در زندگی خود جایگزین سازید. اگر کلام شما قرین آرامش باشد، بدون شک این ویژگی به دنیای اطراف شما نیز سرایت خواهد کرد. به خاطر داشته باشید برای رسیدن به این وضعیت، لازم است برخی قابلیت های ویژه را در خود پرورش دهید و شرایط خاصی را در زندگی خویش ایجاد نمایید. رعایت نکات زیر مقدماتی است که به شما کمک می کند در این مسیر گام بردارید:
1) یاد بگیرید که گاه مساىٔل را رها سازید.
بدین معنا که به هر مسىٔله ای داىٔماً گره نخورید. وقتی همیشه و همه جا در فکر مساىٔل خود هستید و به مرور آن ها می پردازید، در واقع همیشه بار اضافه ای را با خود حمل می کنید که این خود سبب ایجاد اضطراب و استرس در شما می گردد. بیاموزید که با یک ذهن،رها و آزاد زندگی کنید. این امر به شما کمک می کند که با هر محرک کوچک و یا مانع جزىٔی آشفته نشوید.
2) به خود و خدای خود ایمان داشته باشید.
اگربه خود وخدای خود ایمان داشته باشید،به راحتی از عهده مشکلات زندگی بر خواهید آمد و ثابت قدم و مطمىٔن در راه خود گام خواهید برداشت.
3) مثبت اندیش باشید.
اگر دیدگاه مثبت اندیشی نداشته باشید، همه چیز می تواند بی فایده و بی ثمر باشد. داشتن نگرش مثبت و امید، بهترین سلاح در مقابل ترس و اضطراب است.
4) نسبت به انتظارات و برنامه ریزی های خود واقع بین و منطقی باشید.
توانایی های خود را در موقعیت های خاص بشناسید و نسبت به عدم توانایی ها و ضعف های خود واقع بین باشید. هر چقدر نگرش شما نسبت به مساىٔل زندگی منطقی تر باشد، به آرامش بیشتری دست خواهید یافت.
5) نسبت به انسان ها، عشق بی قید و شرط خود را نثار کنید.
شما می توانید از دوستان، هم اتاقی ها و هم کلاسی های خود شروع کنید. یاد بگیرید که آن ها را بدون قید و شرط دوست بدارید، درمقابل ضعف های آن ها صبور باشید و خطا ها و اهمال کاری هایشان را ببخشید. هر چقدر نسبت به دیگران بخشش بیشتری داشتهباشید احساس شادی و خرسندی بیشتری را تجربه خواهید کرد.
6) معنای فداکاری را لمس کنید.
دست بخشش داشته باشید ولی انتظار بازگشت نداشته باشید. دیگران را به شیوه ی خودشان خوشحال کنید. به افراد بی پناه، یتیم و فقیر کمک کنید. برای آن هایی که خواهان یاری شما هستند پشت و پناه باشید و بدون آنکه متنی بر آنها نهید تکیه گاهشان باشید. هرچقدر بیشتر ببخشایید، از الزامات و قید و بند ها بیشتر رها خواهید شد.
7) افکار خود را بازسازی کنید.
در افکار و عقاید خویش نسبت به شخص خود، بازنگری کنید. بیاموزید در مقابل خویشتن صبور باشید و ارزشها، استعداد ها و مهارت های خود را ارج نهید. خود را بدون هیچ قید و شرطی دوست بدارید. هرگونه ترس و تردید غیر منطقی که در مورد خود دارید،کنار بگذارید. اگر دیدگاه مثبت و سالمی را در مورد خود داشته باشید یاد خواهید گرفت که خود را بدون قید و شرط قبول داشته باشید.افراد آرام به خود می گویند که برای تغییر گذشته کاری نمی توان کرد، آنگاه از فکر ادامه ی زندگی لذت می برند. از همان که هستید راضی باشید، در این صورت احساس آرامش بیشتری می کنید.
8) چند راه حل برای ایجاد کردن آرامش.
- مهم نیست که با شما مؤدبانه بر خورد کنند یا نه، برخورد مؤدبانه ی شما، باعث ایجاد آرامی و احساس خوبی در شما خواهد شد.
- سرعت حرکت شما با احساستان رابطه ی مستقیم دارد، آرام راه بروید و حرکات بدن خود را آرام تر کنید، طولی نمی کشد که آرام خواهید شد. گاهی می توانید برای رسیدن به آرامش، دراز بکشید، عضلات خود را شل کنید و به هیچ چیز فکر نکنید.
- اگر به عقاید مذهبی و معنوی پایبند باشید، به یکی از با افتخار ترین روش های رسیدن به آرامش خاطر رسیده توانید اید، آنگاه می توانید بگویید، الا بذکر اللّه تطمىٔن القلوب. اگر از خدا دور افتاده اید، اکنون زمان آشتی است. داشتن یک تکیه گاه معنوی در حد تعادل موجب آرامش می شود.
-شاد کردن دیگران، موجب آرامش می شود. نمی دانید چه لذتی دارد پول رستوران امشب را با توافق سایرین به یک کارتون خواب بدهید قدر دانی کنید. دیگران را برای لطف کردن به خود تحت فشار قرار ندهید، لطف که وظیفه نیست!
ب.د
- ۹۴/۰۳/۰۴